Speelgoed-toppers voor kinderen van 1 jaar oud

Alle ouders weten dat je kinderen razendsnel groter worden. Over een kleine twee maanden wordt onze baby alweer één jaar oud en dat betekent dat -ook met het oog op de feestdagen- de zoektocht naar een leuk cadeau alweer is gestart. Voor iedereen die benieuwd is naar wat de speelgoed-toppers zijn voor kinderen van 1-2 jaar, maak ik een lijstje met goede tips.

De speelgoed-klassieker: Toet Toet Garage

Voor onze oudste kochten wij voor haar eerste verjaardag de bekende Toet Toet Garage. Als zoveel mensen dit speelgoed in huis hebben, zal het vast wel leuk zijn, dachten we. De garage beschikt over een wasstraat, benzinestation en een autolift, die de auto’s naar de helling brengt. Er wordt één autootje bijgeleverd (Tim Takelwagen). Ook zitten er enkele knoppen op met muziek en geluiden. Je kunt de garage vast voor een mooi prijsje vinden, maar wil je liever de nieuwste versie, dan kan dat ook! Dit jaar brengt Vtech een uitgebreide nieuwe variant van de Toet Toet Garage op de markt.

speelgoed-toppers-toettoetgarage

Plus: voor de echte kleintjes zijn de knoppen en geluiden leuk, later wordt het rijden met de auto’s interessant; uit te breiden met wegdelen en andere sets en auto’s. Min: lastig op te bergen, want hij is behoorlijk groot en alleen de helling kan los; kakofonie van geluiden van de garage en de auto’s.

Altijd goed: loopwagen

De meeste kinderen zullen rond een jaar of vlak daarna voorzichtig hun eerste stapjes zetten. Een loopwagen is daarom een prima cadeau om te geven, omdat het je kind kan helpen zich te verplaatsen én omdat ze vaak ook voorzien zijn van allerlei leuke speelelementen. Loopwagens zijn verkrijgbaar in iets goedkopere plastic uitvoering, maar ook in prachtige houten varianten en als thema-uitvoering (Nijntje, Woezel en Pip).

Plus: nuttig cadeau als tegenhanger van het vele elektronische speelgoed. Min: loopt je kind snel, dan is de loopwagen ook snel overbodig.

Leuke, robuuste speelsets van Little People

Naast Duplo is Little People zo’n beetje het eerste wat ouders roepen als hen wordt gevraagd wat een leuk cadeau is voor een eenjarige. En de reden is eigenlijk heel simpel: dit speelgoed is vrolijk gekleurd, stevig en er komen steeds weer leuke nieuwe sets op de markt. Ook dit jaar is er weer heel wat leuks te verkrijgen. Voor stoere kleine jongens richt de Little People-serie zich op vervoer. Een van de nieuwe speelsets is het vliegveld, met een vliegtuig dat met allerlei lichtjes en geluiden echt in het rond vliegt. Dat moet vast dolle pret zijn voor zo’n kleine dreumes! Ook leuke voor jongens, maar daarnaast prima geschikt voor meisjes, is de grote dierentuin. Opvallend is dat de olifant en giraf ook echt heel groot zijn. Extra dieren kunnen bovendien los aangeschaft worden.

speelgoed-toppers-littlepeople

Plus: stevig en kleurrijk speelgoed, dat veel uitdagingen biedt; uit te breiden met kleinere setjes en losse figuren. Min: net als de Toet Toet-serie zijn de Little People sets vaak vrij groot en dus lastig op te bergen.

Wordt BeatBo het Speelgoed van het Jaar 2015?

Deze vrolijk dansende robot is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2015. En met een reden, want met alle kleuren, knoppen en geluiden spreekt BeatBo tot de verbeelding van elk jong kind. Kleinere kinderen kunnen vooral genieten van de leuke geluiden, terwijl iets ouders kinderen ook samen met BeatBo hun dansmoves kunnen laten zien. Ook kun je de robot je eigen ingesproken zinnen laten nazeggen. BeatBo is al geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar ik weet haast zeker dat mijn bijna 3-jarige peuter hier ook nog veel plezier aan zou beleven.

speelgoed-toppers-beatbo

Plus: interactief speelgoed dat leuk is voor verschillende leeftijden; verschillende standen voor bewegen, leren en zingen. Min: BeatBo maakt veel geluid…

Heb jij nog leuke aanraders als het gaat om speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar? Of misschien heb je juist weleens iets gekocht dat achteraf weggegooid geld bleek te zijn?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *