Recensie: Center Parcs Heijderbos

We zijn net teruggekomen van een leuke weekje Center Parcs. Is het Heijderbos een leuk park om te bezoeken met kinderen? Is er genoeg te doen, zijn de cottages netjes en goed uitgerust en zijn de Aqua Dome en Jungle Dome de moeite waard? En wat kun je voor leuks doen in de omgeving? Ik deel in deze blog graag onze ervaringen met je.

De faciliteiten op Center Parcs Heijderbos

Wij kozen voor een weekje in dit park, omdat we er rekening mee hielden dat het weer eind september niet altijd heel denderend is en er ook bij regen voldoende te doen moet zijn. Het Heijderbos beschikt, net als vele andere Center Parcs parken, over een Aqua Dome. Dit subtropische zwembad is erg mooi aangekleed, met wuivende palmbomen, en er valt genoeg te beleven voor enkele uren zwemplezier. Bij binnenkomst viel al direct op dat er in de kleedruimtes rekening is gehouden met gezinnen met kinderen. Naast gewone kleedhokjes zijn er ook grotere gezinshokjes met aankleedkussen en je kunt je verkleden in de hele grote openbare kleedruimtes, waar ook aankleedkussens liggen en boxen staan om je kindje even in te zetten, zodat je jezelf kunt verkleden.

center-parcs-heijderbos-aquadomeHet zwembad bestaat uit een groot bad, waar om de zoveel tijd het water gaat golven. Onze peuter en baby vonden dit erg leuk. We zagen ook veel andere kleine kinderen in drijfbanden de golven trotseren! Er zijn twee kinderbaden: één voor de echte kleintjes, met wat sproeiers, een glijbaan en een heus peuterbubbelbad, en voor de iets oudere avonturiers is er een soort piratenbad, met een kleine glijbaan en een grotere dichte glijbaan en allerlei speelattributen in piratenstijl. Kom je met oudere kinderen of tieners, dan is de spectaculaire wildwaterbaan natuurlijk dolle pret. Wij hebben hier geen gebruik van gemaakt, omdat deze pas geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar en dan nog best heftig is naar ons idee. Ander pluspunten: gratis zwemvestjes, voldoende zitplaatsen, kinderstoelen, boxen en wandcommodes bij het bad.

Dan de Jungle Dome, de andere publiekstrekker van dit park. Het lijkt ons een prima faciliteit voor kinderen die zelfstandig kunnen klimmen en klauteren, maar voor jonge kinderen valt hier weinig te beleven. De touwbruggen zijn voor hen veel te lastig.

Het aantal speelgelegenheden op het park viel wat tegen. Naast het pannenkoekenrestaurant zit een leuk speeltuintje voor kleine kinderen, met lage glijbanen en klimhuisjes.

De cottages op Center Parcs Heijderbos

center-parcs-heijderbos-parkOmdat we behoorlijk wat negatieve reacties over de standaard cottages tegenkwamen, kozen we voor een VIP-cottage. De cottage was best schoon, maar we vonden deze niet echt luxe. De bedden lagen niet goed en er waren behoorlijk wat gevalletjes gebrekkig onderhoud (lekkage bij de dakkoepels en schuifpui, verstopte afvoer, sauna werkte maar half etc.) Het VIP-aspect zat hem dan ook vooral in de extraatjes (gratis internet, wat drankjes en koffie, ’s ochtends verse broodjes). Standaard inbegrepen bij het huisje waren een babybedje en kinderstoel. Het bedje zou ook moeten dienen als box, maar was best zwaar en niemand gaat telkens het bedje naar de woonkamer verplaatsen en weer terug. Het zou handig zijn als je van tevoren zou weten (sommige cottages hebben een aparte bed en box, andere niet) of er al dan niet een box bij zit, zodat je eventueel nog een campingbedje kan meenemen. Bovendien was er in beide slaapkamers amper ruimte om het babybedje bij te plaatsen. Andere minpunten: de cottage leek kindvriendelijk (toiletbrilverkleiner, opstapje, kinderservies en -bestek), maar in de woonkamer is het ventilatierooster dat niet (onze baby zat een keer met zijn teen klem tijdens het kruipen) en het loszittende behang hielp ook niet echt (ook dat stoppen baby’s nu eenmaal in de mond).

Tip: overweeg extra te betalen voor een voorkeursligging in de buurt van de Market Dome. Het park is erg groot en heb je pech, dan kun je een half uur lopen om bijvoorbeeld te gaan zwemmen. Ook is er alleen bij de ingang een parkeerplaats.

Wat is er te doen in omgeving Heijen?

Vanuit Heijen ben je in korte tijd in park Tivoli, een kleine pretpark waar je voor een relatief lage entree een dagje plezier kunt maken. Er zijn verschillende kinderattracties en een binnenspeeltuin. Ook ben je snel in Duitsland. In Kleve doe je goedkoop je boodschappen, maar is ook een kleinschalige dierentuin te vinden. Naast de dierentuin liggen mooie tuinen om te wandelen als het weer dat toelaat.

Foto’s: Center Parcs

Ben jij weleens in Center Parcs Heijderbos geweest en hoe heb je dat ervaren? Wat vond je van de cottage en de faciliteiten op het park? Zijn er andere parken van Center Parcs die je zou aanraden? Heb je nog tips voor mensen die het Heijderbos bezoeken? Deel je mening gerust!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *