Maak je eigen appelchips

Tegenwoordig kun je in de supermarkt een enorme hoeveelheid tussendoortjes kopen voor je kinderen. Helaas bevat het merendeel ook een enorme hoeveelheid suiker en toevoegingen, waardoor je deze lekkernijen eigenlijk beter kunt vermijden. Veel merken spelen in op de trend om gezond te snacken, door voor kinderen ook gezonde tussendoortjes op de markt te brengen. Die producten zijn vaak vrij van hulpstoffen, maar bevatten soms alsnog best veel suiker en zijn meestal prijzig. Waarom maak je niet zelf een lekker, gezond tussendoortje?

Ik ben een voorstander van gezonde tussendoortjes, maar vind ook dat een kind ook best eens iets lekkers mag. Als je ervoor kiest om zelf snacks te maken, weet je precies welke ingrediënten erin gaan en heb je ook nog eens iets origineels voor de variatie. In dit artikel laat ik je zien hoe je supersnel je eigen appelchips kunt maken.

Wat heb je nodig voor de appelchips?

appelchips-appels

  • appels
  • kaneel (optioneel)
  • mesje of dunschiller
  • oven

En dat is het! Puurder en goedkoper kan het haast niet!

Hoe maak je de appelchips?

Begin met het schillen van de appels in plakjes. Als je wilt dat de chips lekker knapperig worden, is het belangrijk de plakjes zo dun mogelijk te maken. Dikkere schijfjes worden juist zacht in de oven (denk: appeltaart). Je kunt ze snijden met een schilmesje, maar kijk ook eens of het lukt met een dunschiller of mandoline. De schil kun je er gewoon aan laten zitten. Dit geeft een leuk kleurtje aan de chips, maar zorgt er ook voor dat de schijfjes wat steviger blijven.

Verspreid de schijfjes over een bakplaat bedekt met bakpapier. appelchipsAls je de chips wat meer smaak wilt geven, kun je er wat kaneel over sprenkelen. Suiker is ook een optie, maar uiteraard niet erg gezond. Wil je het geheel toch wat zoeter, kies dan liever voor een alternatieve zoetstof.

Dé truc voor krokante chips, is om ze op een lage temperatuur te bakken. Op deze manier drogen ze als het ware. Laat ze gerust 2-3 uur in de over op 100 graden. Keer ze tussentijds even om en controleer na een tijdje of de chips als knapperig zijn. Zo niet, dan kun je ze nog iets langer in de over laten liggen. Haal de chips niet direct uit de oven, maar laat ze liggen terwijl de oven afkoelt.

Bron/foto’s: Sally’s Baking Addiction

Krijg jij geen honger bij het zien van deze foto’s? Heb je het recept geprobeerd en wil je laten weten hoe je het vond? En belangrijker nog: hoe je kinderen het vonden? Of heb je een ander leuk recept om fruit te drogen? Reageer!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *