10 dingen die jij nooit zou doen als je kinderen zou hebben

Als je nog geen kinderen hebt, zie je andere ouders vaak dingen doen of zeggen waarvan je denkt: ‘Als ik kinderen heb, zou ik dat echt noooooit doen!’. Zodra je mama of papa bent, kom je er echter al snel achter dat die uitspraak al snel een loze belofte is. Wat zijn de 10 dingen die jij nooit zou doen als je kinderen hebt?

1. Snotneuzen afvegen met je hand

Soms zie je ze weleens, die kinderen die snipverkouden zijn en de hele dag met zo’n druppel snot op hun bovenlip rondlopen. Soms haalt een oplettende ouder dit handmatig weg. Je gruwelt ervan, want dat is toch gewoon hartstikke smerig? Geloof me, als je even geen doekje bij de hand hebt is dit soms de enige manier om snel te voorkomen dat het in de mond van je kind loopt en je eigen handen kun je vervolgens gewoon even wassen.

2. Keihard meezingen met K3

k3K3 is momenteel weer helemaal in beeld met de zoektocht naar drie nieuwe dames, maar de meeste muziekminnende toekomstige ouders zien hun kind liever rocken op classic rock dan rondspringen op K3. Geloof je het als ik zeg dat je binnen no time het hele repertoire van K3 kunt meezingen? (net als alle introliedjes van Het Zandkasteel, Nijntje, Nellie en César, Thomas de Trein etc.) Van Afrika tot in Amerika tot op de Himalaya tot in de woestijn…

3. Vakantie vieren in een bungalowpark

Ik ben een reislustig type en zag mezelf ook niet direct dobberend in de Aqua Mundo en dansend met Ekkie de Eekhoorn. Heb je er echter weleens bij stilgestaan wat een gedoe het is om met kinderen op vliegvakantie te gaan en dan ook nog eens actief vanalles te ondernemen? Je kinderen hebben overdag vaak nog slaapjes nodig en wat jij interessant vindt, is voor hen dodelijk saai. Toch maar een midweekje in een gezellige kindercottage dus!

4. Elkaar papa en mama noemen

Tja, sinds een aantal jaren gaan wij hier ook meestal door het leven als papa en mama. Als je erover nadenkt is het eigenlijk heel logisch, want voor je kinderen ben je ook papa of mama (of op z’n Brabants ons pap en ons mam!). Toch kan het soms best wel even gek voelen om je man of vrouw niet meer bij de voornaam te noemen.

5. Je kind in je eigen bed laten slapen

Ook aan deze maak ik me schuldig. Bij de eerste hield ik me er ook netjes aan, omdat ik bang was dat dochter er anders aan zou wennen en we het bed nooit meer voor onszelf zouden hebben. De tweede is echter een enorm slechte slaper en uit puur eigenbelang belandt hij dus vaak tussen ons in, zodat er in elk geval nog geslapen kan worden. En stiekem is het toch ook heerlijk om lekker tegen je kleine meid of jongen aan te slapen!

6. Met spuug een kindergezichtje poetsen

Nog zo’n vieze gewoonte in de ogen van de meeste mensen zonder kinderen. Soms is het echter je laatste optie, want laat het nou net zo zijn dat je onderweg bent en ontdekt dat je kind een groene stiftsnor heeft (true story, onlangs nog gebeurd) en je geen doekjes hebt meegenomen. Dan moet je toch iets?

7. Piet Piraat-koekjes en Dora-boterhamworst kopen

doraJij weet natuurlijk wel dat die koekjes en boterhamworst precies hetzelfde smaken als de variant zonder leuk tekenfilmfiguurtje, maar je kind ziet in de overweldigende drukte van de supermarkt iets herkenbaars en wil dat hebben. En dat weten de marketingmensen natuurlijk ook. Elke ouder geeft weleens toe aan dit gezeur, omdat ze ook weleens iets lekkers mogen uitzoeken of omdat het soms – lekker pedagogisch verantwoord – ook best fijn is om je kind gewoon even zijn of haar zin te geven. Pick your battles.

8. Knalroze kleding aan je dochter geven

Misschien vind je het zelf nog steeds spuuglelijk, maar je kinderen gaan het prachtig vinden. Op de een of andere manier weten die kleine dames al snel genoeg dat roze helemaal hun ding is en stuur ook jij je dochter naar buiten met een legging, rokje en truitje in drie verschillende tinten roze, met ruches, glitters en strikjes. Echt waar, want “Ik wil per sé DIE aan!”.

9. Vloeken in het bijzijn van je kind

Ik denk dat iedereen deze wel op z’n lijstje heeft staan, want je wilt natuurlijk niet dat je dreumes, die alles dat je zegt hoort en imiteert, dit soort taal gaat gebruiken. In de praktijk is dat echter makkelijker dan gezegd. Als jij bijvoorbeeld enorm hard je teen stoot tegen de poot van je bed, roep je echt geen ‘chips’ hoor!

10. Naar de wc gaan met toeschouwers

De wc is privé. Totdat je kind zelf deuren kan openmaken. Voordat je de kans hebt om je billen op de toiletbril te vleien, staat je zoon of dochter al aan de wc-rol te sjorren. Eén voordeel: je hebt altijd iemand bij je die na afloop voor je op het knopje wil drukken…

Aan welke punten maak jij je weleens schuldig? Zijn er andere dingen waarvan jij zei dat je dat nooooit zou doen als vader of moeder, maar waar je jezelf nu toch weleens op betrapt?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail
1 reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *