Schoencadeautjes voor verschillende leeftijden

Het is een van de drukste tijden van het jaar voor veel ouders: de feestdagen. Niet alleen omdat er een heleboel geregeld en ingekocht moet worden, maar ook omdat altijd de vraag weer rijst: Wat geven we de kinderen cadeau? In dit artikel vind je een aantal leuke tips om de schoenen van je kinderen te vullen.

Vaak lukt het je nog wel om een aantal mooie cadeaus te vinden voor Pakjesavond, maar het kiezen van schoencadeautjes is een heel ander verhaal. Speelgoed is nu eenmaal best aan de prijs, dus is het lastig betaalbare cadeautjes te vinden, die ook nog eens klein genoeg zijn om in een kinderschoen te passen, waar ze ook daadwerkelijk wat mee doen én die niet binnen tien minuten sneuvelen in de kinderhandjes van overenthousiaste ontvangers.

SinterklaascadeauEn dan is er ook nog de vraag: Welke schoencadeautjes passen het beste bij de leeftijd van je kind? Aan mij dit jaar de schone taak iets leuks te vinden voor een peuter en een net dreumes. Voor de eerste is het niet zo’n probleem, echter vind ik het voor een baby (die ook nog eens een week voor Sinterklaas jarig is) veel lastiger. Laten we eens wat leuke ideeën op een rijtje zetten!

Hoe vaak de schoen zetten?

Het aantal cadeautjes dat je nodig hebt, kun je zelf beperken door het aantal keren dat er schoenen gezet mogen worden te reguleren. Laten we eerlijk wezen: onze kinderen komen om in het speelgoed, dus een beetje minder is ook prima. Spreek bijvoorbeeld af dat er alleen in het weekend schoenen gezet mogen worden. Vind je dit lastig, dan is het ook een goede optie je kinderen elke dag hun schoen te laten zetten, maar er niet dagelijks iets in te doen. Sinterklaas heeft het natuurlijk enorm druk, dus kan niet elke dag bij álle kinderen langsgaan. Ook kun je afwisselen met een klein snoepje of gezond tussendoortje (niks mis met de welbekende mandarijn).

Schoencadeautjes voor baby en dreumes

Betreft het je enige kind, dan kun je het zetten van de schoen ook achterwege laten. Je kind zal er zelf toch weinig besef van hebben. Heb je al oudere kinderen, dan is het in hun ogen misschien vreemd dat hun kleine broertje of zusje geen schoentje mag zetten. Voor baby’s of dreumessen is het kopen van schoencadeautjes wel lastig, omdat ze nog weinig kunnen met kleine prullen. Je kunt een babyschoentje of -slofje vullen met:

 • Mandarijn of een babykoekje.
 • Kleine kartonboekjes.
 • Deel een groter cadeautje op. Koop bijvoorbeeld een klein setje Duplo en doe steeds één stuk in de schoen.
 • Denk ook eens aan badspeelgoed, bijvoorbeeld een klein badeendje.

Schoencadeautjes voor kleuters

PepernotenGoed nieuws: als je kind ouder wordt, is er plots veel meer keus wat betreft schoencadeautjes. Inmiddels weet je waar je kind graag mee speelt en kun je dus iets zoeken dat goed bij de interesses van je zoon of dochter past. Enkele ideeën en tips:

 • Knutselspulletjes (potloden, stiften, stickers, stempels, klei etc.)
 • Voor meisjes zijn speldjes, elastiekjes, haarbandjes, sieraden etc. erg leuk
 • Voor jongens zit je altijd goed met auto’s, dierenfiguren, speelmaïs etc.
 • Ook hier een goede optie: verdeel een groter doosje met bijvoorbeeld bouwstenen over meerdere dagen.
 • Denk ook eens, hoewel buiten het seizoen, aan klein buitenspeelgoed. Een schep of vorm voor in de zandbak, stoepkrijt, een grappige fietsbel enzovoorts. Wanneer het weer dat weer wat beter wordt, is er direct nieuw speelgoed voorhanden om mee in de tuin te spelen.
 • Geef cadeautjes die op elkaar aansluiten, zodat het geheel een groter cadeau vormt. Kies bijvoorbeeld voor een kleurboek met potloden en een leuk gummetje.
 • Wil je de hoeveelheid speelgoed beperken, kies dan voor vergankelijke cadeautjes, die na een tijdje ‘op’ zijn.
 • Budgetwinkels hebben veel speelgoed voor kleine prijsjes, maar ook in duurdere winkels is er vaak een speciaal schap met schoencadeautjes.

Schoencadeautjes voor oudere kinderen

Zak van SinterklaasVoor oudere kinderen is er een grote keus in schoencadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan nuttige cadeau’s voor op school (mooie pen, gum etc.), een miniversie van een leuk spel, kwartet, een knutselpakketje, aanvullingen op de collectie Lego of Playmobil, knikkers, springtouw, vergrootglas (leuk om dieren in de tuin te bekijken), leuke spaarpot voor het zakgeld etc. Koop vooral cadeaus die ook echt gebruikt worden (deel desnoods iets duurders op in kleinere cadeaus), dan allerlei nutteloze prullen die kapot gaan of ergens achterin de kast belanden. Het hoeft niet per sé speelgoed te zijn zoals je ziet. Ook voor zachte prijsjes is er best wat leuks te vinden, al moet je soms goed zoeken!

Afbeeldingen: Melanie’s Things

Heb je wat aan deze tips om leuke schoencadeautjes te kiezen voor je kinderen? Heb je zelf nog tips die je anderen niet kunt onthouden of weet je een leuke winkel, waar originele schoencadeautjes te verkrijgen zijn? Laat je horen!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *