Een stoere kinderkamer met een schuin dak

In veel Nederlandse huizen zien we schuine daken terug. Een lastig probleem, want door een schuin dak verlies je een hele hoop ruimte in de slaapkamer, omdat je er niet goed kunt staan en het plaatsen van een kledingkast haast onmogelijk lijkt. Toch kun je met een beetje slim inrichten een kinderkamer met een schuin dak heel goed benutten.

Opbergen onder een schuin dak

Kant en klare baby- of kinderkamers bestaan vaak uit een bed, eventueel een commode en een hoge kast. Maar je bent natuurlijk helemaal niet verplicht je kinderkleding in een hoge kast te bewaren! Er zijn genoeg andere opties, die ook prima geschikt zijn om te gebruiken in kamers met een schuin plafond.

Ladenkasten

Onder het schuine dak heb je voldoende ruimte om één of meerdere ladenkasten te plaatsen. Kinderkleding is meestal klein opvouwbaar en past prima in deze laden. Bovendien is het voor iets oudere kinderen makkelijk om in één oogopslag te kunnen zien wat er in de lade ligt en dit zelf te pakken. In de ruimte die achter de ladenkasten overblijft zou je zelfs nog spullen kunnen opbergen, waar je niet direct bij hoeft te kunnen, zoals dozen met te klein geworden kleding, de wandelwagenbak van je kinderwagen of een deel van de pluche-beesten-voorraad.

Super makkelijk: een kledingroede

Heb je nauwelijks budget om nieuwe kasten aan te schaffen, maar wil je toch je kinderkleding op een praktische en leuke manier opbergen? Hang dan een kledingroede onder het schuine dak! Met opvallende kleerhangers maak je de garderobe een opvallend onderdeel van de kamer en bovendien hangt alles makkelijk voor het grijpen. Je kunt een roede creëren van een houten balk of bijvoorbeeld een gordijnstang of zelfs een tak. Gewoon durven!

Veelzijdige opbergbakken

schuindak-opberger

Foto: Pinterest

Kies je liever voor een minder definitieve oplossing voor het opbergen van kleding of wil je de ruimte onder het schuine dak liever gebruiken om speelgoed op te bergen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt een aantal leuk uitziende plastic kratten aanschaffen, waar je kind makkelijk zijn of haar kleren of speelgoed in kan opbergen, of je kiest voor een oplossing die iets beter aansluit op de ruimte die je hebt door in een bouwmarkt bakken aan te schaffen, die speciaal bedoeld zijn om te passen onder het schuine dak. Omdat deze van hout zijn, kun je ze bovendien prima schilderen of behangen, zodat ze passen bij de inrichting van je baby- of kinderkamer.

Slapen onder een schuin dak

Misschien kies je er toch liever voor om de hoge kast die past bij de andere meubels in de kamer aan te schaffen. Het is dan ook een prima idee om het bed onder het schuine dak te plaatsen. Kinderen hebben nog niet veel ruimte nodig wanneer ze rechtop in bed zitten en opstaan, dus het lagere plafond is voor hen vaak geen belemmering en maakt hun slaapplek juist extra knus. Ben je heel handig? Dan is het natuurlijk helemáál gaaf om een bed onder het schuine dak in te bouwen, zodat je zoon of dochter kan slapen in een romantische bedstee met klapdeuren, een stoere boomhut van steigerhout of misschien wel een kasteelbed, miniatuurhuisje of onderzeeër. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken.

Binnenkort zal ik een blogpost wijden aan de allermooiste ingebouwde bedden, dus stay tuned!

Wat heb jij gedaan met de ruimte onder het schuine dat in de baby- of kinderkamer? Heb jij gekozen voor een standaard oplossing of heb je zelf iets creatiefs gedaan met deze ruimte? Is het bed onder het schuine dak misschien zelfs wel het favoriete plekje van je kind? Praat mee!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *